Strato-Vani album Logo

< Terug

Rudy Giovannini komt uit Südtirol (1/03/2011)

We hebben ondertussen al heel wat mailtjes gekregen met de vermelding dat Rudy Giovannini niet uit Oostenrijk komt maar wel uit Südtirol (Italië). 


Bij deze willen je toch wat info geven betreffende Rudy Giovannini: Rudy Giovannini volgde een klassieke opleiding als tenor bij maestro Arrigo Pola, de leermeester van o.a. Luciano Pavarotti.


Later vond hij zijn ware roeping in de meer populaire volksmuziek. Hij behaalde een paar keer de 3e plaats bij de gerenommeerde ´Grand Prix der Volksmusik´ en won de internationale wedstrijd ´Ein Lied für Südtirol´, waarbij een nieuwe hymne voor Südtirol werd gekozen.
Uiteindelijk won hij op 12 augustus 2006, samen met Belsy en het Coro Monti Lipidi, de felbegeerde ´Grand Prix der Volksmusik´, waarbij hij vooraanstaande artiesten als Monika Martin en Patrick Lindner achter zich liet.


Rudy Giovannini - ook wel ´Caruso der Berge´ genoemd - weet, met zijn unieke stem en ongelofelijke uitstraling, op meesterlijke wijze het klassieke en het populaire samen te brengen.


Je kan Rudy Giovannini vaak zien in de grote shows op de Duitse TV.